Hoe werkt Kunstuitleen


 

 

Hoe werkt kunstuitleen

 

Het lenen c.q huren van een schilderij werkt als volgt.

Heeft u bij ons een schilderij gevonden, dat uw interesse heeft gewekt, dan kunt u op verschillende manieren eigenaar van dit schilderij worden.


1. U koopt het schilderij en rekent deze af, waarna u direct eigenaar bent van het schilderij.


2. U wilt het nog even aanzien en wilt het schilderij bij u thuis uitproberen. Ook dit is mogelijk. U maakt met ons de afspraak, dat u 3% per maand van de waarde van het schilderij voor een vaste periode van 6 maanden aanbetaald.

Beslist u na  6 maanden dat u het schilderij wilt behouden, dan wordt 50% van de huursom over de laatste 6 maanden afgetrokken van het oorspronkelijke aankoopbedrag van het kunstwerk en dient u het resterende bedrag te betalen, waarna u eigenaar wordt van het schilderij.


3. U besluit na 6 maanden, dat u het kunstwerk niet wilt behouden? Geen probleem. U levert het kunstwerk onbeschadigd weer in en bent verder tot niets verplicht. Het betaalde leenbedrag vervalt aan Kunstuitleen Twente.


4. Wilt u echter een ander kunstwerk weer voor 6 maanden uitproberen? Ook dit is mogelijk. U betaalt dan weer 6 maanden huur vooraf, waarbij de huur van de voorgaande maanden wordt opgeteld. Besluit u na de 2e huurperiode nu wel het  kunstwerk te kopen, dan wordt 50% van de totale huursom van 12 maanden afgetrokken van de verkoopprijs van het schilderij en dient u het resterende te betalen, zodat het kunstwerk uw eigendom is. Zo spaart u in feite over een bepaalde periode een kunstwerk bij elkaar, waarbij u direct al kunt genieten van deze kunst.


Uitlenen en of verkoop

Voor uw zekerheid en de onze zijn er een aantal regels  voor het uitlenen  en of kopen van schilderijen via internet.

Om voor verhuur of lening in aanmerking te komen dient de verkoopprijs van het schilderij minimaal   100,- euro te bedragen.

Nadat u het aanmeldingsformulier heeft ingevuld en opgestuurd, neemt Kunstuitleen Twente zo snel mogelijk contact met u op.


Indien bekend is welk schilderij u wilt huren of kopen zullen wij u berichten of deze nog in voorraad, te huur of te koop is. Hierna wordt u een overeenkomst toegezonden met vermelding van het aankoopbedrag  of het bedrag van de huur van het schilderij voor 6 maanden.


Nadat u zich akkoord heeft verklaard  met onze voorwaarden (kijk op Voorwaarden Kunstuitleen Twente) en nadat u de overeenkomst ingevuld en voorzien van uw handtekening terug heeft gestuurd naar vof JankeJanti t.a.v. Kunstuitleen Twente,  Haarstraat 140, 7462 AV te Rijssen en het vermelde bedrag is overgemaakt op rek. nr. 595289908 t.n.v. Jankejanti vof te Rijssen, kunt u het schilderij bij ons ophalen of wordt het schilderij naar het door u opgegeven adres gebracht tegen een lage onkosten vergoeding (0,20 ct per km) Dit zal  in nader overleg plaats vinden.  Tegen dezelfde voorwaarden kan het schilderij na 6 maanden  weer bij u thuis worden opgehaald indien u het niet wenst te behouden.

Neemt u in alle rust de voorwaarden door en bekijk de overeenkomst.


Alle schilderijen, die op deze website te zien zijn, kunt u ook bekijken in onze zaak aan de Haarstraat 140 te Rijssen.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen, dan kunt u altijd informatie inwinnen: info@jankejanti.nl 

We zijn graag bereid u van dienst te zijn.