Lijstenmakerij


Lijstenmakerij JankeJanti  verzorgt al uw inlijstingen. Door hen wordt op nauwkeurige en vakkundige wijze foto’s, kunst in de vorm van schilderijen, posters, zeefdrukken, aquarellen en andere kunstvoorwerpen, borduurwerken en batiklappen met professioneel gereedschap ingelijst.

 

De klant heeft de grootst mogelijke inspraak hoe de inlijsting gemaakt moet worden en kan hierbij kiezen uit meer dan 500 soorten lijsten, passe-partouts en verschillende soorten glas. Voor een object die geconserveerd moet worden ingelijst, wordt bij JankeJanti uitsluitend materialen gebruikt die zuurvrij zijn. Voor deze inlijstingen wordt uitsluitend museumglas met een UV werende laag gebruikt. Deze inlijstingen zijn niet goedkoop, maar men heeft dan ook een inlijsting die is beschermd tegen invloeden van buitenaf. Ook voor het restaureren van houten lijsten bent u bij ons aan het juiste adres.


Soorten glas


Standaardglas- Miro- Ontspiegeld glas
Standaardglas- Miro- Ontspiegeld glas

Standaard glas, 2mm dik floatglas, goedkoop en helder .

Nadeel : geeft schittering van lichtinval

( Zie links op de foto  )

 

Eenzijdig 2 mm ontspiegeld glas ( Galerieglas)

Bijna geen schittering door lichtinval en relatief goedkoop.

( Zie rechts op de foto)

 

2 mm dik mirogard glas ( museumglas)

Zeer helder glas waarbij de schittering door lichtinval beperkt is.

Het lijkt alsof er geen glas voor het object zit.

( Zie het midden van de foto )


Soorten passe-partouts


Om inlijstingen mooier en soms wat groter te maken kunnen passe-partouts in allerlei vormen worden gemaakt, zoals 2 dubbel, 3 dubbel, of met meerdere uitsnedes.


Lijsten


Lijsten zijn er in allerlei maten en profielen, in hout en metaal. De lijsten worden zorgvuldig met speciale machines in elkaar gezet.